Het Zwitserse Graubünden is de vakantieregio bij uitstek voor levensgenieters. Of het nou gaat om winterpret in de 15 verschillende skigebieden die de regio rijk is, tot rust komen in de thermen in eeuwenoude kuuroorden die traditie verbinden met alle gemakken van het moderne leven, of genieten op culinair gebied van de hartige Zwitserse keuken en de vindingsrijke creaties van topkoks in de meest toonaangevende haute cuisine-restaurants op de berg.

Ben jij op zoek naar die ervaring die jouw skivakantie net dat beetje extra geeft waardoor je met een blos op je wangen vol goede moed weer thuiskomt van je krokusvakantie? Lees hier een paar tips voor genot naast de piste in Graubünden.

Culinair winterwandelen in Graubünden
Graubünden Tourismus heeft voor wintertoeristen culinaire winterwandelingen door het Val Lumnezia uitgestippeld. Hierbij kun je genieten van de winterpracht en de magische rust van de bergwereld en krijg je heerlijke gerechten voorgeschoteld die typisch zijn voor de regio, zoals bijvoorbeeld capuns (pasta met worst en spek, gewikkeld in de bladeren van de mangelwortel) en de befaamde Lumbreiner Gerstensuppe.

De wandelingen worden elke week van donderdag t/m zondag georganiseerd. Je kunt kiezen uit twee verschillende varianten: de winderwandeling "Tras neivs e nevaglias" of de "Wintergenuss" tocht. De wandelingen duren rond de drie uur (ca. 9 km) en zijn voor wandelaars van elk niveau geschikt. En het lekkers wat je bij het eindstation te wachten staat, heeft naturlijk een motiverende werking! Een 3-gangenmenu kost 37 Zwitserse frank. Meer informatie

Unieke wellness ervaringen
Wellness wordt in Zwitserland met een hoofdletter geschreven. De traditionele kuurdorpen (als de plaatsnamen met "Bad" begint, weet je het al) staan al eeuwenlang bekened om de geneeskrachtige werking van de minerale bronnen. De wellness faciliteiten in Graubünden zijn modern en ook hierbij geldt: vaak vind je net dat beetje extra. Wij hebben tips in drie verschillende categorieën voor je:

Historisch | De Tamina-Therme in Bad Ragaz zijn het eerste openbare thermaalbinnenbad van Europa. Na een ochtend op de Pizol kun je hier heerlijk ontspannen in de mooie ruimtes die zo veel mogelijk natuurlijk licht doorlaten. De bronnen in de Taminakloof staan al sinds de 16e eeuw om hun geneeskrachtige werking bekend.

Unieke architectuur |
De sfeer van een gebouw heeft een grote invloed op hoe je je voelt. Spa's hebben hier oog voor, en de beroemde rotsthermen in Vals zijn op dat gebied wel heel uniek. Het gebouw is uit donker Valser kwartsiet gebouwd en kent een mystieke atmosfeer, waarin water en steen op een unieke manier samenkomen. Het interieur is strak, maar tegelijkertijd ook natuurlijk en je waant je mijlenver verwijderd van de alledaagse beslommeringen.

In de open lucht |
Klinkt koud, maar dat is het niet: na je op de piste te hebben uitgeleefd, kun je in de open lucht genieten in een warm hooibloemenbad! De zogenaamde "Hot Pot" bevindt zich bij het Restaurant Turrahus in Thalkirch en kost 17 Zwitserse frank per persoon. Bij volle maan is dit al helemaal een onvergetelijke ervaring!