Met een actuele sneeuwhoogte van 30 cm op de Kahler Asten en 37 geopende skiliften in 8 verschillende skiliften kon het afgelopen weekend in de Wintersport-Arena Sauerland met recht een echt wintersportweekend genoemd worden. Dat werd ook tijd, want tot nu toe bleef het winterse weer uit en kwam het skiseizoen dus maar moeizaam op gang.

Herstel op komst na moeilijk seizoensbegin
De eerste weken van het winterseizoen waren teleurstellend voor de Wintersport-Arena Sauerland: het skigebied had met zeer milde temperaturen te kampen, waardoor in de kerstvakantie  normaal gesproken een hoogseizoenperiode  slechts een beperkt aantal skiliften kon draaien. Ook in de eerste weken van het nieuwe jaar was het mis. Duimen voor de tweede helft van het seizoen, zo luidde in het Sauerland dan ook het devies.

Gelukkig deed de voor het eind van de maand voorspelde kou in de afgelopen dagen dan ook daadwerkelijk zijn intrede. Naar verwachting wordt het halverwege deze week nog kouder, wat voor betere condities op de piste zou zorgen.

Nieuwe winterwandelroutes
Dit seizoen biedt de Wintersport-Arena Sauerland drie nieuwe winterwandelroutes waar wandelaars kunnen genieten van de winterse pracht. Zo voert een nieuwe route wandelaars van de Kyrill-poort in het Brilonse Burgerwoud over de Gudenhagener Poppenberg omhoog naar de Brilonse Poppenberg en dan naar beneden naar de Hebammen-hut. Een andere nieuwe wandelroute is de Girkhauser winterwandelweg in het Nordic Active centrum.

In de omgeving van Winterberg vind je in totaal maar liefst acht bewegwijzerde premiumwandelwegen in verschillende moeilijkheidscategorieën, van makkelijk tot moeilijk. De wandelwegen worden in de regel geruimd of gewalst zodat je er makkelijker op kunt lopen.

Op naar een sneeuwrijke krokus. . .?
Laten we hopen dat het winterse weer ook op de langere termijn aanhoudt. Februari is een belangrijke periode voor de Wintersport-Arena. In de krokusvakantie komen elk jaar ook weer veel Nederlanders en Belgen voor wintersportplezier naar het Sauerland. Lees hier onze special over een shortski in het Sauerland

Evenementenkalender Wintersport-Arena Sauerland
25 januari |
10e Chill and Destroy Snowboard en Freeski-Tour, Funpark Skidorf Neuastenberg
31 januari-2 februari | FIS WK schansspringen, Mühlenkopfschanze Willingen
12-16 februari | Duitse kampioenschappen bobslee algemene klassse, bobsleebaan Winterberg

Houd via Skiinfo de actuele sneeuwhoogtes in het Sauerland in de gaten!