Dutch

Sneeuwbericht: Een stralend blauwe lucht en sneeuw in overvloed

Lech-Zürs op 27 november 2013

Lech-Zürs op 27 november 2013

Na de hevige sneeuwval in de maand november komt nu het zonnetje weer tevoorschijn in de Alpen. Skiërs kunnen hier momenteel schitterende dagen op de piste beleven onder een stralend blauwe hemel. In de Pyreneeën zijn de sneeuwcondities nog beter. Hier vind je momenteel de grootste sneeuwhoogtes in heel Europa: op 1.700 m hoogte ligt hier 100 cm sneeuw en op 2.800 m hoogte zelfs 160 cm sneeuw. Dit weekend gaat in een aantal "grote namen" in de Alpen het skiseizoen officieel van start: onder meer Megève, Méribel, Courchevel, Les Menuires, Alpe d'Huez, Lech-Zürs, en St. Anton.

Lees hieronder het sneeuwbericht van deze week en check voor actuele beelden ook onze sneeuwval fotogalerij.
Actuele sneeuwhoogtes op je eigen site plaatsen?
Met de handige gratis widget van Skiinfo kan het.

FRANKRIJK

In de Noordelijke Franse Alpen ligt momenteel boven de 2.000 meter 50-70 cm sneeuw en boven de 2.800 meter 200 cm sneeuw. Het grootste nieuws deze week was dat het grote aaneengesloten skigebied Les 3 Vallées zijn deuren kon openen: wintersporters kunnen dus weer terecht op de pistes van Courchevel (105 cm), Méribel (105 cm), Les Menuires (85 cm), en La Tania. Ook in Megève en Alpe d'Huez (150 cm) start dit weekend het skiseizoen. Alpe d'Huez meldt uitstekende sneeuwcondities en kon na de hevige sneeuwval in december al tijdelijk openen, maar de officiële seizoensstart staat nu voor dit weekend gepland. Skigebieden in de Noordelijke Alpen waar al geskied kan worden zijn onder meer Tignes (170 cm), Val Thorens (105 cm) and Autrans (70 cm).

In de Zuidelijke Franse Alpen viel op 20 november voor het laatst een hoeveelheid sneeuw van betekenis (40 cm). Vooralsnog zijn nieuwe pistes die hier ter beschikking worden gesteld afhankelijk van kunstmatige besneeuwing. Dit weekend openen in de Zuidelijke Alpen de volgende skigebieden: Les Orres (30 cm), Isola 2000, Auron (15 cm) en Praloup (35 cm). Montgenèvre (60 cm) is al geopend.

Ook skigebieden in het Centraal Massief zetten hun sneeuwkanonnen aan het werk. De gemiddelde sneeuwhoogte bedraagt hier 35 cm op de lager gelegen pistes en 50 cm op de hoger gelegen pistes. In de Vogezen en in de Jura (waar het de afgelopen twee weken ook gesneeuwd heeft) zijn de sneeuwhoogtes nog onvoldoende om skigebieden zonder kunstmatige besneeuwing te kunnen laten openen.

Voor de komende week is voor de Franse skigebieden geen sneeuwval voorspeld. Hier vind je een overzicht van alle geopende skigebieden in Frankrijk.

Les 2 Alpes op 4 december 2013

Les 2 Alpes op 4 december 2013PYRENEEËN


In de Pyreneeën vind je momenteel de beste sneeuwcondities in heel Europa: 100 cm op 1.700 m hoogte en 160 cm op 2.800 cm hoogte. In de afgelopen week is in de Franse Pyreneeën tot wel 30 cm verse sneeuw gevallen, en de skicondities zijn hier dan ook uitstekend. Geopende skigebieden in de Franse Pyreneeën zijn onder meer Cauterets, Ax 3 Domaines, Piau Engaly, Les Angles, Font-Romeu/Pyrenees 2000, La Mongie en Formigueres. Dit weekend begint bovendien officieel het winterseizoen in Saint-Lary.

Het Franse Saint-Lary op 3 december 2013

Het Franse Saint-Lary op 3 december 2013De skigebieden in Andorra melden hevige sneeuwval in de afgelopen week. Beide skigebieden zijn geopend met 100 cm op de lager gelegen pistes en 170 cm op de hoger gelegen pistes. In Vallnord is 60 cm verse sneeuw gevallen en in Grandvalira 35 cm. Beide skigebieden melden uitstekende skicondities.

Alle Spaanse skigebieden zijn geopend en melden uitstekende sneeuwcondities op de pistes: Baqueira-Beret (185 cm), Fórmigal (70 cm) en Sierra Nevada (40 cm).

Voor de komende week is voor de Pyreneeën geen sneeuwval voorspeld.

Grandvalira op 3 december 2013

Grandvalira op 3 december 2013

Lech-Zürs op 27 november 2013

Lech-Zürs op 27 november 2013ZWITSERLAND


In Zwitserland zijn al meer dan 40 skigebieden geopend. De skigebieden die het meest recent konden openen zijn Verbier (90 cm), Arosa Lenzerheide (60 cm) en Grindelwald (71 cm). Ook in de Zwitserse skigebieden heeft het afgelopen weekend gesneeuwd: in Adelboden (40 cm) viel 14 cm verse sneeuw en in Lenk 10 cm. Saas-Fee (275 cm) is momenteel het meest sneeuwrijke Zwitserse skigebied, gevolgd door Gstaad Mountain Rides (240 cm) en Andermatt (200 cm).

Deze week begint het skiseizoen in de Aletsch Arena (90 cm). Zwitserse skigebieden die al geopend zijn, zijn onder meer Adelboden (40 cm), Crans Montana (50 cm), Davos-Klosters (50 cm), Engadin St. Moritz (23 cm), Engelberg (157 cm), Grindelwald (71 cm), Laax (70 cm), Samnaun (55 cm) en Saas-Fee (275 cm).

Voor een aantal Zwitserse skigebieden is voor de komende week zeer lichte sneeuwval (1-4 cm) voorspeld. Hier vind je een lijst van alle geopende skigebieden in Zwitserland.

ITALIË

De afgelopen week kregen een aantal Italiaanse skigebieden er 10 cm verse sneeuw bij: in Sestrière (100 cm), Madonna di Campiglio (60 cm) en Val Gardena (40 cm) kwam er een mooi laagje verse sneeuw op de pistes te liggen. Alle grote skigebieden in het noorden van het land zijn inmiddels geopend, en verder richting het zuiden kon dankzij de verse sneeuwval de Via Lattea – met de skigebieden Sauze d'Oulx (100 cm), Sestrière (100 cm) en Clavière (100 cm) – afgelopen weekend zijn deuren openen. Inmiddels is de Via Lattea tijdelijk gesloten voordat het skiseizoen morgen (vrijdag 6 november) officieel van start gaat. Andere Italiaanse skigebieden die deze week openen, zijn onder meer de kleinere skigebieden Antagnod – Monterosa Ski (70 cm), Canazei, Vigo di Fassa, Merano 2000, Arabba Marmolada en Sella Nevea.

Onder meer de skigebieden Cervinia (185 cm), Bormio (120 cm), Bardonecchia (80 cm), Alta Badia (60 cm), Courmayeur (40 cm), Cortina d'Ampezzo (120 cm), La Thuile (40 cm), Livigno (78 cm) en Madonna di Campiglio (60 cm) zijn al geopend.

Voor de komende week is voor de Italiaanse skigebieden geen sneeuwval voorspeld. Hier vind je een lijst van alle geopende skigebieden in Italië.

Sestrière op 1 december 2013

Sestrière op 1 december 2013DUITSLAND


In Duitsland zijn weer een aantal nieuwe skigebieden geopend: onder meer de Zugspitze met een sneeuwhoogte van 125 cm en 12 km aan geopend terrein. Ook de skigebieden in het Zwarte Woud kunnen van start gaan, zoals bijvoorbeeld Feldberg (50 cm) en Todtnauberg (40 cm). Dit weekend opent onder meer Fellhorn-Kanzelwand in Oberstdorf, een van de grootste skigebieden die Duitsland te bieden heeft.

De afgelopen week heeft het in Duitsland niet gesneeuwd, maar voor vrijdag (6 november) is hevige sneeuwval in het hele land voorspeld. Waarschijnlijk krijgen zelfs lager gelegen skigebieden er tot 20 cm verse sneeuw bij. Klik hier voor het overzicht van alle geopende skigebieden in Duitsland.

OOST-EUROPA

De skigebieden Borovets en Bansko in Bulgarije gaan volgende week (14 december) van start, maar Borovets biedt wintersporters dit weekend (7 en 8 december) alvas een "voorproefje". Voor de komende week is in Bulgarije 6-8 cm verse sneeuw voorspeld.

Het Sloveense Kranjska Gora (40 cm) is geopend: hier draaien 2 van de 20 skiliften. Voor de komende week is hier geen verse sneeuwval voorspeld.

In de Tsjechische skigebieden heeft het afgelopen weekend gesneeuwd, en het skiseizoen is inmiddels begonnen in Černá hora - Janské lázně (50 cm) en Branná (30 cm). Deze week begint het skiseizoen in Klínovec (45 cm), Deštné (30 cm), Rejdice en Říčky (40 cm). Ook zullen drie liften gaan draaien in Špindlerův Mlýn (40 cm), hoewel de officiële seizoensstart pas voor 13 december gepland staat. Voor morgen (vrijdag 6 december) is 15 cm verse sneeuw voorspeld in de Tsjechische skigebieden. Zie ook het overzicht van alle geopende skigebieden in Tsjechië.

In Slowakije zijn momenteel zeven skigebieden geopend, waarvan sommige alleen in het weekend geopend zijn. Deze week openen nog vier skigebieden in Slowakijke hun deuren. Voor morgen is 20 cm verse sneeuw voorspeld. Hier vind je een lijst van alle geopende skigebieden in Slowakije.

Blijf voor de laatste sneeuwfoto's onze sneeuwval fotogalerij in de gaten houden!
Actuele sneeuwhoogtes op je eigen site plaatsen? Met de handige gratis widget van Skiinfo kan het.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!