Wintersport in Duitsland is de laatste jaren erg populair geworden. De goede bereikbaarheid en lage prijzen zorgen ervoor dat steeds meer landgenoten kiezen voor een skivakantie in Duitsland. De Duitse wintersportgebieden hebben bovendien flink geïnvesteerd in sneeuwkanonnen, waardoor ze niet langer afhankelijk zijn van sneeuwval en je met een gerust hart kunt genieten van bergen sneeuw. Op de nieuwe website "Winterland Duitsland" van de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme vind je alle informatie die je nodig hebt om je komende wintervakantie voor te bereiden. Je ontdekt er de diverse Duitse skiregio's met alle winters vermaak, van skiën & boarden tot langlaufen of rodelen, zonder de gezellige kerstmarkten te vergeten.

Top ski- en snowboardfun op bijna 3000m hoogte
Professionele en recreatieve skiërs en snowboarders zijn enthousiast over het brede scala aan hoogwaardige pistes in  Garmisch Partenkirchen. De skigebieden gaan tot bijna 3000 m hoogte en bieden ruim 100 km pistes. De ski-hoofdstad van Duitsland kwam met de organistie van de Olympische Spelen in 1936 defenitief op de wintersportkaart te staan. Het gebied beschikt tevens over een gletsjer met 20 km pistes en twee afdalingen. De Kandahar-piste, speciaal gerenoveerd voor het WK alpineskiën 2011, is een uitzonderlijke belevenis. Het omgebouwde traject van 3 kilometer is een van de fysiek meest veeleisende afdalingen van het internationale skicircuit.

Beleef het wintersportgevoel zowel op als naast de pistes
Sneeuw zo ver het oog reikt, helderblauwe luchten, indrukwekkende bergpanorama's: in het zuidelijkere Beieren en in het Hoge Zwarte Woud vindt u grotere gebieden voor een langere vakantie en het echte wintersportgevoel! Van eind november tot april laten deze wintersportcentra zich van hun witste kant zien. De gezellige berghutten en de traditionele gebruiken maken het sfeerplaatje compleet. Je kunt hier genieten van de typische regionale lekkernijen zoals Knödel, Weißwurst of Haxenfleisch. Ook bierliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het Beierse bier is wereldberoemd – niet alleen vanwege Oktoberfest. De verschillende soorten schnapps (plaatselijke sterke drank) helpen je na het skiën de kou te verdrijven.

Wintersport op slechts 3 uur van de Belgische grens!
Wil je de sneeuwpret liever dichtbij huis gaan zoeken? Op slechts 3 uur rijden van de Belgische grens ligt de bijzonder aantrekkelijke wintersportregio Winterberg in het Sauerland. Hier kan je vanaf eind december ideaal terecht voor een korte skitrip! Onder de bijna 50 km pistes vind je o.a. gitzwarte afdalingen voor gevorderden. Maar met diverse stoeltjesliften, skischolen (met Nederlandstalige leraren) en lichte afdalingen zijn de pistes ook uitstekend geschikt voor beginners. Snowboarders kunnen in Winterberg carven in funparks op internationaal wedstrijdniveau. Waaghalzen kunnen hier zelfs onder leiding van professionelen naar beneden suizen in een echte bobslee.

Ook de skigebieden van de Harz en het Thüringer Woud in Midden-Duitsland lonen de moeite voor een dichtbij-vakantie. Hier kun je stoom aflaten op steile afdalingen, buckelpistes, funparks of eenvoudigere hellingen. Voor wie eens iets anders wil: in Lauscha kan iedereen leren schansspringen! Je springt met een professionele uitrusting en na een uitgebreide training tot wel 15 m ver. En bij het skivliegen in Steinach spring je zelfs 150 m door de lucht! Na zonsondergang wordt op veel afdalingen de verlichting ingeschakeld. En de avond eindigt vrijwel altijd met een geslaagde après-ski in een van de talloze skihutten, bars, discotheken, cafés, clubs of restaurants.

Vakantieland Duitsland, verrassend veelzijdig!
In de Duitse skigebieden vind je passende pistes voor alle niveaus en smaken, je kunt hier perfect terecht om het echte wintersportgevoel te beleven. Duitsland is minder ver rijden en vaak ook goedkoper dan een skivakantie in Oostenrijk of Zwitserland. Tal van redenen dus om hier dit jaar op wintersportvakantie te gaan.
Ook handig om te weten: via de facebookpagina van Vakantieland Duitsland kan je je vakantiefoto's en –ervaringen uitwisselen met andere Duitsland-fans. Bovendien blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en van de leuke wedstrijden van Toerisme Duitsland!