Je moet er een stukje voor vliegen om deze skigebieden te bereiken, maar ze zijn zeker de moeite waard om eens een bezoek aan te brengen. We hebben het natuurlijk over de skimogelijkheden in de Verenigde Staten. Er zijn drie staten waar je perfect op wintersport kunt gaan. Zo kun je kiezen voor de skidorpen Vail, Aspen, Winter Park of Steamboat door te vliegen naar Denver in Colorado, maar ook in Utah en aan de westkust van de V.S., in Californië, is het mogelijk om een Amerikaanse wintersport te beleven. De vraag welk skigebied of welke skiregio het grootste is in Amerika is lastig te beantwoorden. Álles in Amerika is groot, van de brede pistes tot de hamburger bij de lunch!

Colorado
Wanneer je vliegt naar Denver, heb je een prima aanrijroute naar de omliggende skigebieden die de staat Colorado te bieden heeft. Zo kun je een combinatie maken en meerdere skigebieden in een vakantie ontdekken. Denk  bijvoorbeeld eens aan een bezoek aan Aspen en Vail. Aspen ligt midden in de Rocky Mountains en telt zo'n 500 km aan pistes voor zowel beginners als gevorderden. Vail Resorts bestaat uit Vail, Breckenridge, Beaver Creek, Keystone en Araphoe Basin. Iets noordelijker liggen de skigebieden Steamboat en Winter Park, ieder met hun eigen charme. Steamboat staat bekend om de champagne powder. Lichter en mooier vind je bijna nergens! Steamboat telt 164 km aan pistes, voornamelijk tussen de bomen. Het dorp is een beetje western style en hier kun je op iedere hoek wel een goede cowboyhoed scoren!

Californië
Stad en berg! Dat is skiën in Californië. Je vliegt naar San Franscisco en vanaf deze wereldstad (als het even kan, is het zeker ook de moeite waard om ook hier een of twee dagen door te brengen), ben je in no time bij Lake Tahoe. Rondom dit waanzinnig mooie meer liggen verschillende skigebieden. Zo ski je in Homewood met uitzicht op het meer! Kirkwood is een iets zuidelijker gelegen skigebied met voornamelijk zwarte afdalingen en off-piste terrein: een skigebied waar de nodige ervaring vereist is. De Amerikanen waarschuwen hier met doodshoofdborden wanneer een afdaling gevaarlijk is en alleen op eigen risico mag worden geskied. Heavenly is een skigebied dat op de grens van twee staten ligt en ook uitzicht heeft op Lake Tahoe. Het dorp heeft ook een tweedeling en dat is duidelijk zichtbaar. Waar aan de kant van Californië de bebouwing vrij laag is, zie je aan de kant van Nevada hoge casino's die ineens halverwege de stad opdoemen.

Utah
In Utah staat skiën en snowboarden zo hoog in het vaandel dat de Amerikanen hier rondrijden met de slogan "Greatest Snow on Earth" op hun nummerplaat. Lichte, droge sneeuw valt hier iedere winter in overvloed en dat maakt dat Park City Mountain Resort, Deer Valley en The Canyons bij Park City graag bezochte skigebieden zijn. De gebieden zijn niet met liften verbonden, wel bestaat er één skipas die je toegang biedt tot de drie skiresorts. De hoofdstad van Utah is Salt Lake City, een naam die velen zullen kennen van de in 2002 georganiseerde Olympische Winterspelen.