Wanneer we kijken naar de grootste skigebieden van Oostenrijk, zijn er een aantal criteria waar je op kunt letten. Zo kan het belangrijk zijn of er een skipas bestaat voor de hele regio of hoeveel pistes er liggen in een gebied. We zijn bij dit overzicht uitgegaan van de meeste pistekilometers. Zo heeft de Ski amadé er in totaal 860 echter zijn de verschillende dorpen niet met elkaar verbonden en heb je een auto of skibus nodig. Wel bestaat er één skipas voor de hele skiregio.

Ski amadé
De vijf regio's Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Hochkönig, Gasteinertal en Grossarltal vormen samen de Ski amadé. Met 860 pistekilometers en 270 liften is de Ski amadé het grootste skigebied van Oostenrijk. Zowel freeriders als gezinnen met kinderen, iedereen kan genieten van de diversiteit van de gebieden. Een sportieve vakantie in Salzburger Sportwelt of culinair genieten in Schladming-Dachstein, met het hele gezin naar hét familiegebied Hochkönig of freeriden in Gasteinertal en het Grossarltal. En je vrienden kunnen meegenieten van de indrukwekkende uitzichten vanaf de bergtoppen (hoogste punt 2.700m). Met de gratis WLAN-verbinding deel je makkelijk ervaringen en foto's en bovendien is het handig om de pistekaart te bekijken via de speciaal daarvoor ontwikkelde applicatie! Meer informatie

Ski Arlberg
In Ski Arlberg liggen de dorpen St. Anton, St. Christoph en Stuben. Even verderop heb je ook Lech, Oberlech en Zürs. Terwijl de skiregio Ski Arlberg wordt genoemd, is er geen officiële verbinding tussen de twee deelgebieden. Wel kun je vanaf St. Christoph een off-piste route volgen naar Zürs en vanaf daar weer met de lift naar Lech. Het komende seizoen wordt er ook gewerkt aan een verbinding tussen Lech en Warth-Schröcken. Je ziet: beetje bij beetje vergroten de Oostenrijkse skigebieden hun terrein.

Kitzbüheler Alpen
In de Kitzbüheler Alpen vind je veel verschillende skigebieden die toegankelijk zijn met de Kitzbüheler Alpen AllStardCard. Deze is geldig in tien skigebieden van Tirol en Salzburg en geeft je toegang tot bijna 1000 km aan pistes. Zo kun je ervoor kiezen om in een vakantie meerdere wintersportplaatsen te bezoeken. Al deze gebieden zijn niet door middel van liften met elkaar verbonden. Daarvoor is een auto toch echt nodig! Zo zou je bijvoorbeeld een paar dagen kunnen skiën in SkiWelt Wilder Kaiser om vervolgens nog een aantal dagen te vertoeven in een mooi hotel of appartement in Kitzbühel-Kirchberg. Ga je voor de après ski, dan is St. Johann in Tirol misschien meer jouw ideale plek. Of met het gezin op vakantie, dan zit je goed in de familievriendelijke skigebieden met vlakke hellingen in Kirchberg of Westendorf.

Zillertal
In het Zillertal vind je Fügen-Kaltenbach, Zell-Gerlos, Mayrhofen-Hippach en Tux-Finkenberg, allen gelegen in Tirol. Deze skigebieden zijn per vliegtuig goed te bereiken door het nabijgelegen Innsbruck. Dit 32 kilometer lange dal is bij Nederlanders zeer geliefd. Het hoogste punt is de 3.509 meter Hochfeiler. Vooral in Mayrhofen en in Gerlos zijn de Nederlanders in de wintermaanden in grote getalen te vinden vanwege een flink aantal kilometers piste, Oostenrijkse gezelligheid en moderne liften.