In de gletsjergebieden in Oostenrijk vind je voldoende sneeuw om bijna het hele jaar door te kunnen genieten van mooie afdalingen. Opvallend is dat ieder gletsjergebied pronkt met een schitterend uitzicht. Daar de gletsjers op grote hoogte liggen is het uitzicht vaak adembenemend en kun je ver kijken.

Tirol kent vijf gletsjerskigebieden waar je terecht kunt, maar ook in Karinthië, de Steiermark en in het Salzburgerland is skiën op de ijskappen mogelijk.

Tirol

Hintertux
365 dagen per jaar skiën kan niet alleen indoor in SnowWorld, maar ook in Hintertux. De pistes reiken tot een hoogte van 3250 meter waardoor het gletsjerskigebied erg sneeuwzeker is. De langste afdaling is 12 kilometer met een hoogteverschil van 1750 meter. Onder de Nederlandse wintersporters is ook het nabijgelegen Mayrhofen erg populair in de winter vanwege de sneeuwzekerheid en de après ski.

Rettenbach-Tiefenbach gletsjer
De beide skigebieden Rettenbach en Tiefenbachgletsjer zijn met liften verbonden in de wintermaanden, waardoor er een groot aaneengesloten skigebied ontstaat. Rettenbach kent steile afdalingen en buckelpistes, terwijl de beginnende wintersporter prima kan oefenen op de pistes van de Tiefenbachgletsjer. 

Stubaier gletsjer
De Stubaier gletsjer telt 110 kilometer aan piste. Zowel de beginnende als de vergevorderde skiërs kunnen hier hun kunsten oefenen. Het skigebied kent twee officiële wedstrijdafdalingen. Ook langlaufers kunnen hier plezier beleven op de 4,5 kilometer lange hoogteloipe en klimmers genieten op de ijsklimtoren.

Kaunertaler gletsjer
De Kaunertaler gletsjer begint aan het eind van de Kaunertaler Panoramastrasse, op een hoogte van 2750 meter tot 3200 meter. In Oktober vindt de Kaunertaler-opening plaats. Dit is een geliefd feest bij snowboarders en freeskiërs. Op de Kaunertaler gletsjer kunnen de nieuwste materialen worden getest, vinden er wedstrijden plaats in het snowpark en gaat het feest door tot in de vroege uurtjes.

Pitztaler gletsjer
Met de Pitzexpress bereik je een hoogte van 2840 meter. Hiervandaan bereik je met de Pitz Panoramabahn de 3440 meter. Uiteraard kun je hier genieten van het uitzicht op de hoogste berg van Tirol (de 3774m hoge Wildspitze) en velen andere omliggende drieduizenders. Het winterseizoen wordt in Pitztal geopend met het hoogst gelegen gletsjerfeest.

Karinthië

Mölltaler gletsjer
Skiën op de Mölltaler gletsjer betekent skiën op de meest sneeuwzekere gletsjer in het zuiden van Oostenrijk. Je kunt hier alle dagen van het jaar genieten van de sneeuw, de brede pistes en het panoramische uitzicht. Leuk om te weten: de Mölltaler gletsjer is officieel trainingsgebied van het Duitse skiteam!

Steiermarken

Dachstein gletsjer
De gletsjer in Dachstein ligt op 2700 m hoog. Genieten van een panoramisch uitzicht staat hier dan ook voorop. De koffie staat klaar in het panoramarestaurant bij bergstation Hunerkogel. Wil je het ijs van dichtbij bekijken, dan kan dat in het Dachstein Eispalast. Hier kun je de gletsjer van binnen bewonderen. Indrukwekkend!

Salzburgerland

Kitzsteinhorn
Bij Zell am See – Kaprun ligt de Kitzsteinhorn, een gletsjerskigebied met toegang van begin herfst tot ver in de zomer. Zoek je uitdaging dan kun je de wedstrijdafdaling, buckelpiste of de halfpipe in Langwied bedwingen. In het bergstation vindt je de Gipfelwelt 3000 met de Cinema 3000 en de Nationalpark Gallery, waar de natuur van het nationale park Hohe Tauern centraal staat.