Skiën op grote hoogte doe je in Frankrijk. De Franse Alpen kennen hoge, steile pieken, meerdere gletsjers en dus zeer sneeuwzekere skigebieden! Daar waar het ene Nederlandse gezin met de caravan naar de Côte d'Azur rijdt, zullen andere hun zomervakantie vertoeven in een skigebied als Les Deux Alpes. Sommige gletsjerskigebieden zijn niet het hele jaar open, maar hier kun je wel tot eind april vertoeven in de sneeuw en tegelijkertijd genieten van het voorjaarszonnetje.

Alpe d'Huez
Velen kennen Alpe d'Huez van het wielrennen, maar ook in de winter vormt deze plaats een centrum van sportieve activiteit. Rondom het dorp zijn eenvoudige pistes te vinden, terwijl de vergevorderde wintersporter het beste op zijn plaats is in de buurt van de hoge Pic Blanc op 3300 meter. Een veelzijdig skigebied met sneeuwzekerheid door de hoge ligging.

Les Deux Alpes
In Les Deux Alpes kun je 365 dagen per jaar skiën op de Dôme de la Lauze, de hoogste gletsjer van Europa (3568 meter). In de winter vind je zo'n 200 kilometer piste, in de zomer slechts 20 kilometer. Voornamelijk freestyle skiërs en snowboarders oefenen in het funpark in de zomer hun trucks zodat ze in de winter de wedstrijden mee kunnen draaien. In de winter kent Les Deux Alpes een groot freeride terrein.

Tignes
Espace Killy is een modern skigebied met maar liefst 300 kilometer piste. In de zomer kun je op de gletsjer van Tignes (La Grande Motte) skiën op 20 kilometer piste en een speciaal zomer funpark. Het skigebied (3456 meter hoog) is dan alleen in de ochtend open. In de winter daarentegen ski je vanaf de gletsjer helemaal naar beneden, terug naar Tignes. Tignes is een dorp met internationale allure. In 1992 werd een aantal onderdelen van de Olympische Spelen hier georganiseerd.

La Plagne
La Plagne maakt onderdeel uit van het skigebied Paradiski, telt zo'n 425 kilometer aan piste en is verbonden met Les Arcs. Een sneeuwzeker skigebied met maar liefst drie gletsjers: Glacier de Bellecôte, Glacier de la Chiaupe en Glacier du Varet. Al met al een zeer veelzijdig skigebied!

Val d’Isère
Het eldorado voor off-piste liefhebbers, dat is Val d'Isère! Gelegen in de Espace Killy met aan de kant van Val d’Isère de Glacier de Pissaillas. Ook op de gletsjer van La Grande Motte kun je plezier beleven in de eeuwige sneeuw. Diverse ongeprepareerde pistes staan dan ook vaak op het programma van mening wintersporter! Ook heliskiën behoort tot de mogelijkheden. Voor langlaufers is Espace Killy niet heel geschikt. Er ligt een aantal loipen op de bevroren meren.

Val Thorens
In Val Thorens kun je niet het hele jaar door skiën maar wel tot begin mei. Skiën doe je in het hele gebied op de pistes van allerlei niveaus. De hoogste piek is de Peclèt. Een gletsjer met steile zwarte en rode afdalingen die uitdaging bieden aan nagenoeg iedere skiër!

Chamonix
Last but not least is het skigebied Chamonix, aan de voet van de hoogste berg van Europa. Met uitzicht op de Mont Blanc is dit freeride paradijs zeker de moeite waard om eens te bezoeken!