Zomerfunparks in Nederland en België               

Een overzicht van de zomer funparks 2013 in onze eigen indoor skigebieden. Deze zomer geen bikini en beach, maar boxen en rails voor de die-hard freestyle boarders en skiërs! En waarom ook niet, er zijn genoeg obstacles om uit te kiezen in de indoor skipistes.

Sneeuwattractiepark Skidome Rucphen

Freestyle skiën en snowboarden is mogelijk in Rucphen en in Terneuzen. De gevarieerde opzet van het funpark in Rucphen biedt zowel beginnende als ervaren freestylers uitdaging en mogelijkheden. Waag de sprong op de Big Air met of zonder de Big Air Bag als zachte landing. Het funpark staat er 365 dagen per jaar en wijzigt regelmatig van opzet.

In Sneeuwattractiepark Skidome Rucphen ziet de zomeropzet er voorlopig als volgt uit:

-      Streetrail

-      Rainbow

-      Big Airbag

-      1m Schans

-      Pole Jam

-      2,5m Schans

-      Flatbox

-      Big Air (4,5m) + box en rail

Gebruik je kop, helm op! Een helm voorkomt ernstig hersenletsel bij een val of botsing. Het niet dragen van een helm geschiedt geheel op eigen risico.

 

Skidome Terneuzen

Zowel in Rucphen als in Terneuzen zijn de parkbouwers volop aan het werk om het Funpark zomerklaar te krijgen. Op beide locaties ligt vanaf 6 mei de big air bag!

In Skidome Terneuzen zullen de volgende elementen aanwezig zijn:

-      Brede one bar rail (6m)

-      One bar donkey rail (6m)

-      Down box (6m)

-      3m jump (small air)

-      Double bar kinked rail (DFD, 8m)

-      Pole Jam

-      Rainbow to down box (6m)

-      6m Jump (medium air)

-      10m Jump (Big air)

 

SnowWorld Landgraaf

De aanleg van het spectaculaire nieuwe funpark is bijna afgerond. SnowWorld Landgraaf heeft en geheel nieuw funpark ontworpen. Het park is groter dan alles wat er tot nu toe in SnowWorld heeft gelegen en voldoet aan de officiële Europa Cup maatstaven die vanuit de internationale federatie (FIS) opgelegd zijn. Foto's volgen zsm!

ROOKIE ZONE:

Flat box

Rainbow box

Industry pipe

Flat down box

RAILERS OF THE LOST ARK:

Down rail

Donkey rail

Double kink

AIRTIME HEAVEN:

Pro line kicker (14 meter table!!!)

Medium line kicker

A-frame feature

FUNKY PLAYGROUND:

Curve box

Flat rail

L’Oréal Gas tank

Kink rail

Vrijdag 3 mei wordt het nieuwe freestyle park op spectaculaire wijze geopend, met een hiphop DJ op de piste en tal van goodies. Speciaal voor deze gelegenheid is busvervoer geregeld vanuit Zoetermeer naar Landgraaf. Klik hier voor meer informatie!

 

SnowWorld Zoetermeer

Vrijdag 10 mei vanaf 18:00 uur vindt er in Zoetermeer weer een nieuwe editie van Friday Night in the Fridge plaats. Het wordt een gezellige avond met een DJ op de piste en onder de deelnemers worden twee maandkaarten verloot. Op piste 3 ligt de grote schans, dus kom naar deze te gekke avond, spring over de schans en maak kans op een maandkaart. Actie: 4 uur skipas voor € 17,95 (normaal € 24,95).

TE LAND, TE WATER EN IN DE SNEEUW & SPLASH VOOR CASH

Op zondag 2 juni vindt Te land, te water en in de sneeuw & Splash voor Cash plaats in SnowWorld Zoetermeer. Te land, te water en in de sneeuw! Wie haalt op zijn skies of snowboard de bel aan de overkant van de waterbak en wie krijgt een nat pak? Klik hier voor het volledige programma. Link naar de fotogalerij van het funpark van SnowWorld Zoetermeer

 

Snowplanet Spaarnwoude

Het SummerPark van Snowplanet is al geopend vanaf maandag 1 april 2013.  Het park en de evenementen zijn niet alleen voor de gevorderden snowboarders en skiërs, de designers hebben een gevarieerd park ontworpen waar ook beginners goed gebruik van kunnen maken.

Alle objecten zijn door de SnowPlanet freestyle leraren ontworpen, gebouwd en getest. Het park staat garant voor het pushen van jouw skills en de hele zomer staan spraakmakende events gepland. Check de website voor meer informatie: www.snowplanet.nl

 

Ook in België kan er weer volop geboard worden in Peer en Komen:

SnowValley Peer

In Peer is er een speciale funparkpiste, die ook deze zomer actief gebruikt zal worden. Daarna bekijk je de moves van andere boarders vanuit het boarderscafe. In snowboardcafe ‘Boarders Paradise’ kun je chillen in een uniek ‘american sixties’ decor terwijl je zicht hebt op het funpark.

De funparkpiste is 85 meter lang en 30 meter breed en wordt bedient met een compaq rolband. Het funpark is voorzien van big air, boxes en verschillende rails. Meer info: www.snowvalley.be

Ice Mountain Komen

Het winterseizoen zit er officieel op, maar sneeuwliefhebbers moeten niet treuren want ook tijdens de warmere zomermaanden kunnen skiërs en snowboarders zich uitleven in de sneeuw van de indoor skipiste “Ice Mountain”. De lokale shapecrew ‘Snapback’ werkt hard door om opnieuw te zorgen voor een creatief funpark deze zomer.

In Ice Mountain zal er deze zomer met 3 lijnen en een crazy module voor elk wat wils zijn op verschillende niveaus:

 - De groene lijn (a.k.a. Sissy line) met een reeks beginnersmodules

 - Medium lijn (a.k.a. airtime line)

 - Rode lijn (a.k.a. Pro line)

 - Multi-jib module (met verschillende mogelijkheden aan combinaties en tricks)

Wie op de hoogte wil blijven over het nieuwe zomerpark kan de vorderingen volgen via www.facebook.com/snapbackshape

Op zondag 5 mei 2013 gaat het zomerpark officieel open tijdens een O’Neill freestyle evenement in Ice Mountain. Om 17h gaan alle daglichten uit en de spots worden aangezet want dan is het shooting time! De jury van de dag bestaat uit drie fotografen die er tevens ook voor zorgen dat jouw beste tricks op het eeuwige beeld vastgelegd worden. Haal dus je beste tricks boven want zowel op de pro line, medium line als op de jib module valt er cash geld te verdienen. Op de sissy line kan je met jouw beste tricks verschillende goodies scoren.

De fotografen beslissen dus wie met de eurobriefjes naar huis gaat. Op 5 mei zal het niet louter gaan over wie een slordige BS360, CAB270, hardway B180, … uit zijn mouwen kan gooien. Neen, een cleane front blunt op rails of een getweakete back 180 stalefish of Back rodeo 5 Japan kunnen voorbeelden van tricks zijn die cash kunnen opleveren. “It’s all about the style and the picture.”

Iedereen is vrij deel te nemen op de verschillende modules en moeilijkheidslijnen in het park. Kom gerust een poging wagen in het vernieuwde funpark en geniet van een gratis drankje op de piste dankzij Mountain Dew, RedBull en Jägermeister.

Cheap-o snowboarding gedurende de hele zomer!

 

Op de hoogte blijven? Volg Skiinfo op Facebook