Dit weekend is het eindelijk zover: vanaf zaterdag 8 december is de Wintersport-Arena Sauerland weer geopend. De pistes van (onder andere) Winterberg en Willingen blijven een aantrekkelijke optie voor skiplezier dicht bij huis.

Verwacht wordt dat dit weekend 30 tot 50 skiliften draaien en rond de 100 kilometer aan langlaufloipes toegankelijk zijn. Of het jou nou gaat om skiën, snowboarden of langlaufen – grijp dit weekend je kans voor de eerste wintersportervaringen van het nieuwe seizoen in de Wintersport-Arena.

Inmiddels zijn overal in het Sauerland de sneeuwmachines aan het werk. Bij temperaturen van rond de vijf graden onder nul en permanente vorst in de hoger gelegen gedeeltes van het skigebied zijn de weersomstandigheden ideaal voor het maken van sneeuw. Tot vrijdag kan er verder tot 20 cm natuurlijke sneeuw bijkomen. De temperaturen blijven onder het vriespunt.

Zodra de verse sneeuw gevallen is, worden ook de spoormachines aan het werk gezet. Dat betekent dat langlaufers zich dit weekend op een groot aanbod kunnen verheugen.

De Wintersport-Arena Sauerland heeft ook dit seizoen flink in vernieuwingen geïnvesteerd. Winterberg heeft er twee nieuwe stoeltjesliften bij, evenals vier nieuwe besneeuwede pistes en een skiviaduct voor een verbinding naar de liften bij de bobsleebaan. Ook Snow World Züschen en Olpe-Fahlenscheid werken aan hun besneeuwingsinstallaties. In totaal investeerde de Wintersport-Arena voor dit seizoen meer dan 10 miljoen euro.

Tijdens de kerstvakantie wordt het in de Wintersport-Arena pas echt druk, zo voorspelt voorzitter Michael Beckmann. “Maar ook nu kunnen we onze gasten al een hoogwaardig wintersportaanbod voorschotelen.” Stap in de auto en zorg ervoor dat je er dit weekend ook bij bent!