Wat kun je dit seizoen allemaal voor spannends verwachten? Ook in de zomer zitten ze in de skigebieden niet stil. Wij houden je op de hoogte van belangrijke veranderingen en vernieuwingen. Deze week nieuws uit Italië.

Het nieuwe skiseizoen in de skiregio Dolomiti Superski gaat op 1 december van start. De skigebieden die deel uitmaken van Dolomiti Superski hebben een aantal fijne vernieuwingen in petto.

Nieuwe en verbeterde pistes. . .
Val di Fiemme heeft er een nieuwe rode piste bij. De "Carlo Donei" piste is 400 meter lang en 40 meter breed, met een hoogteverschil van 105 meter. Verder is de "Olimpia III" piste vanaf dit seizoen verlicht.

Het skigebied Sextner Dolomiten/Alta Pusteria heeft met ingang van dit seizoen een 4,5 kilometer lange nieuwe blauwe piste ("Campo"). Ook Valle Isarco heeft er met de "Luckner-Schwandt" een fijne blauwe piste bij, bereikbaar via de "Schilling" skilift. Kronplatz pronkt met een nieuwe blauwe piste ("Lorenzi") op de afdaling naar Valdaora, met een hoogteverschil van 353 meter. De "Pré da Peres" piste is verbreed – net als "Bec de Roces" in Arabba.

Nieuwe liften. . .
Arabba beschikt over een nieuwe 6-zits stoeltjeslift. De "Carpazza" met automatische koppeling bedient de Porta Vescovo met een capaciteit van 2400 personen per uur.

In Alta Badia vervangt de 8-zits "Boé" cabinelift met een capaciteit van 3000 personen per uur zijn voorganger.
 
Sneeuwfaciliteiten en het milieu. . .
In alle skigebieden die onderdeel uitmaken van Dolomiti Superski is ter voorbereiding op het nieuwe seizoen aan de sneeuwproductiefaciliteiten gewerkt. Val di Fassa introduceert deze winter in het kader van het EU-project ter verbetering van de milieuvriendelijkheid van skigebieden in de Alpen nieuwe systemen voor het opwekken van zonne-energie en kinetische energie.
 
En alvast een handige skipas tip. . .
Als je online je Dolomiti Superski liftpas aanschaft, kun je deze nu bij je hotel laten bezorgen, zodat hij meteen bij aankomst op je ligt te wachten. Lekker makkelijk.

Cervinia opent zijn deuren full-time op 27 oktober. Dit skigebied krijgt er twee nieuwe rode pistes bij. De "Gran Roc" is bereikbaar via de moderne 6-zits "Pancheron" stoeltjeslift en leidt linea recta naar het centrum van het dorp (en het dalstation van de Cretaz stoeltjeslift). De "Vallone 5" is een glooiende, zonnige piste met een hoogteverschil van 300 meter die ook naar het centrum voert. Beide pistes zijn vanwege hun beschutte ligging prettig op bijzonder koude dagen. Door het prachtige uitzicht vanuit de skilift krijg je nog meer zin om zelf de sneeuw op te gaan.