De Wintersport-Arena staat ook wel bekend als “het leukste skigebied ten noorden van de Alpen”. Voor Nederlandse en Belgische skiërs is de locatie bijzonder prettig: op circa 300 kilometer afstand van Utrecht biedt dit skigebied in het Duitse Nordrhein-Westfalen hen de mogelijkheid relatief dicht bij huis een sublieme wintersportervaring te beleven.

Vorig jaar investeerde dit skigebied al 8,5 miljoen euro in diverse vernieuwingen. Dit jaar staan wintersporters nog meer vernieuwingen, ter waarde van nog eens acht miljoen, te wachten.

Zo komen er in [R2369R, Winterberg] twee nieuwe stoeltjesliften bij. De “Kleine Büre” sleeplift is vervangen door een 4-zits stoeltjeslift met een lopende band aan het begin om het instappen extra makkelijk te maken. Ook de “Große Büre” sleeplift vonden ze aan vervanging toe: in plaats hiervan vindt je nu een 6-zits stoeltjeslift. Dat betekent dat de Skiliftkarussell Winterberg nu in totaal over negen state-of-the-art moderne skiliften bestaat. Efficient vervoer naar de top van de berg gegarandeerd dus – hierdoor blijft het in de rij staan tot een minimum beperkt. Zo kun je echt het meeste uit je weekendje weg halen.

Ook aan de besneeuwing op de Kappe en Mattenschanze en in de Büre is gewerkt: in totaal kan nu meer dan 1km extra kunstmatig besneeuwd worden, mocht dat nodig zijn. Ook in het skigebied [R1730R, Willingen], het Postwiesen skigebied, de Snow World Züschen, de Skikarussell [R2743R, Altastenberg], en het skigebied [R1907R, Bödefeld Hunau] is de besneeuwing uitgebreid. In Willingen en Züschen zorgt een uitbreiding van de vloot pistenbully's er bovendien voor dat de pistes nog beter onderhouden kunnen worden dan eerst.

Naast aan de pistes en liften zelf is in de Wintersport-Arena ook aan de “extra's” gewerkt. Zo krijgt het funpark in Willingen deze winter een update, is de skischool van Altastenberg uitgebreid, en is de gezellige Köhlerhütte bij het Wintersportpark Sahnehang geheel gerenoveerd,

Met ingang van dit jaar biedt de combiliftpas voor de gehele Wintersport-Arena nu ook toegang tot het skigebied Bödefeld-Hunau. Dat betekent toegang tot in totaal zeven skigebieden met meer dan 60 pistekilometers (bijna 100 pistes). Een extra leuk foefje: in het Postwiesen skigebied en in Willingen houdt de liftpas bij hoeveel afdalingen je maakt.

De Wintersport-Arena CARD heb je vanaf 60 euro voor drie dagen. Maar natuurlijk heb je ook de keus uit een aantal interessante totaalarrangementen. Vanaf 299 euro per persoon heb je bijvoorbeeld in het kader van het arrangement “Skispaß in Winterberg” vier overnachtingen in een driesterrenhotel met halfpension, een driedaagse skipas en een gezellig welkomstdrankje bij aankomst.

Meer informatie. . .