De machines voor de meest sportieve skiërs op de piste, zelfs in tijden van rocker, breedte onder de voet en freeride, zijn de slalom racecarve-ski's nog steeds erg populair onder de skiërs. Het zijn rechtstreekse afgeleiden van de wedstrijdski's en laten extreem agressieve hoeken toe. Het zijn de ski's voor perfect aangesneden bochten, tenminste als je over de juiste techniek bezit.

Hoe smaller de ski, hoe strakker de draaicirkel. Gebouwd voor snelheid. De bouw van deze ski’s is vaak geïnspireerd door de World Cup Racing ski’s, met design elementen die het gewicht verminderen en de grip verhogen. Het is gebruikelijk dat men hier kiest voor een sandwich-constructie met houten kern, een blad van metaal en een lichte rocker in de tip voor die dagen dat je aan een hoge snelheid over de pistes wilt vliegen. In dit high-end segment halen de fabrikanten het onderste uit de kan: carbon, grafeen, titanal, verschillende houtsoorten, driepunts-sidecut, .... Helaas kosten hoogtechnologische innovaties veel centen en dat merk je vaak aan de modellen uit deze categorie.

We testen ski's van Atomic, Dynastar, Head, Fischer, Kästle, Rossignol en Salomon. Deze test werd uitgevoerd door de experts van Realskiers.com en gesponsord door MasterFit.

Klik op de afbeelding of naam van de ski voor specificaties en reviews.