Allround pisteski, zo noemen we deze categorie en we vinden er ski's in die uitsluitend bestemd zijn voor gebruik op de pistes. Comfort en krachtbesparing zijn kernwoorden. Deze ski's zijn niet de meest sportieve op de markt, de focus ligt eerder op een laag gewicht zonder daarbij aan prestaties te moeten inboeten. Daarbij worden fabrikanten gedwongen creatief om te gaan met materiaalkeuze en constructie van de ski's.

Naast een lager gewicht merken we bij de damesmodellen in deze categorie ook een lagere flex op. High-speed-carving is hier minder belangrijk, wel draaivriendelijkheid en vergevingsgezindheid bij korte gecontroleerde bochten. De ski's zijn optimaal ontworpen om je technische vaardigheden nog verder uit te bouwen.

Helaas hadden de testers pecht met het weer waardoor een aantal modellen, zoals Atomic Cloud 9, Nordica Astral 84, Head Super Joy of de  Dynastar Legend W 84 niet getest konden worden. Dat maakt dat er in deze test slechts zes modellen grondig aan de tand werden gevoeld.

Deze test werd uitgevoerd door de experts van Realskiers.com en gesponsord door MasterFit.