Het is vanzelfsprekend, allmountain ski's zijn ontworpen voor diverse sneeuwcondities en variabel terrein, terug te vinden op de hele berg. En net voor dames zijn allmountain ski's nog veelzijdiger dan voor heren. Waarom? Door het lagere gewicht van de meeste dames kunnen zij vaak met smallere ski's reeds van diepsneeuw genieten. Voor dames zijn allmountain ski's dan ook meer veelzijdig dan voor heren. Op de piste rijden de meeste als pure carve-ski's, naast de piste staan ze meer dan hun mannetje, euhm ... vrouwtje.

Ski's in deze categorie hebben een breedte in verschillende maten - tussen 82 en 98 mm - maar de meerderheid kiest voor 90 mm of lager. De smallere ski's hebben een kortere radius, ideaal om te carven over de ribfluweel pistes terwijl de bredere zijn ontworpen om te skiën in verspoorde, zachte sneeuw en om makkelijk te draaien. Allmountain ski's hebben de typische sandwich zijwand constructie met een vollen houten kern en een combinatie van camber en rocker, met een gewichtsreduceerende technolgie in de tip. De gewichtsbesparende trend zet zich ook dit seizoen verder, de meeste allmountain modellen hebben lichtere kernmaterialen zonder te moeten inboeten aan prestaties.

In deze test vind je ski's van Blizzard, Nordica, Rossignol, Head, Völkl, Atomic en K2. Deze test werd uitgevoerd door de experts van Realskiers.com en gesponsord door MasterFit.

Klik op de naam of afbeelding van de ski's voor verdere specificaties, beoordelingen en commentaren bij elke ski die we hebben getest.