Spendeer je het overgrote deel van je tijd naast de pistes? Beschouw je pistes als een opstapje naar een mooi stukje offpiste? Maar, moet jouw ski ook meer kunnen dan uitsluitend over poedersneeuw zweven? Schrikt een breedte onder de voet tussen 92 en 100 millimeter je niet af? Dan moet je in deze categorie jouw vers paar latten zoeken. Als je de hele berg gebruikt om te skiën, dan kan het zijn dat je moet ploegen door harde sneeuw, soms zijn de pistes een waar slagveld, of als je gelukt hebt, zweef je als een vogeltje door de verse poeder. En dit alles op één en dezelfde dag.

Dit zijn niet de pure poederski's. Deze ski's zijn nog behoorlijk veelzijdig maar hebben een uitgesproken voorkeur voor offpiste-terrein. Het zijn geen allmountain ski's, daarvoor zijn ze te smal. Onze Amerikaanse collega's noemen dit 'Allmountain Back Ski' waarmee gedoeld wordt dat ze prima over de hele berg gaan, maar toch liever in de backcountry spelen. Front of full-rocker, licht en speels en tegelijkertijd stabiel en robuust, dat zijn de voornaamste ingrediënten waarmee fabrikanten aan de slag gaan. Hoe de verschillende fabrikanten dat doen, lees je in deze test.

We hebben modellen getest van Atomic, Blizzard, Black Crows, Dynastar, Faction, Fischer, Head, K2, Kästle, Nordica, Line, Rossignol en Salomon. Deze test werd uitgevoerd door de experts van Realskiers.com en gesponsord door MasterFit.

Voor specificaties of beoordeling klik op de naam van de ski of afbeelding.