Met een breedte onder de voet tussen 95 en 100 millimeter en een offpiste-georiënteerd rockerprofiel onderscheiden de allmountain freeride-ski's zich van de allmountain-categorie door hun offpiste-karakter. Drijfvermogen, handelbaarheid, draaivriendelijkheid, stabiliteit, zijn belangrijker dan voorspanning, kantengrip en sportieve carve-prestaties.

Ski’s in de Freeride-categorie voor vrouwen hebben een zware taak. Ze moeten plezant zijn om mee te spelen op de pistes en genoeg lef hebben om de backcountry te veroveren. Net als bij andere smallere ski’s is er een algemene trend in de richting van lichtgewicht ski-constructies en dunnere profielen. Ski’s in deze categorie hebben een bepaalde hoeveelheid aan rocker voor het drijfvermogen en wendbaarheid. 

Deze test werd uitgevoerd door de experts van Realskiers.com en gesponsord door MasterFit. Een opmerking bij deze test: de weersomstandigheden lieten niet toe alle gewenste modellen te testen. Volgende modellen zijn er helaas niet bij: Dynastar Legend W 96, Fischer My Ranger 98, Head Great Joy, Nordica Santa Ana 100, Rossignol Sky 7 HD W, Salomon QST Lumen 99 en Volkl 90 Eight W.

Klik op de foto of naam van de ski om zo de nodige info te krijgen van elke ski die wij hebben getest.