Heb je ooit een terugkerende droom gehad waarin je skiet door eindeloze poeder, run na run, moeiteloos de berg af door champagne poedersneeuw op fatski’s? Met een beetje geluk kan deze fantasie werkelijkheid worden. En wanneer deze dag komt, dan wil je die zonder twijfel doorbrengen op het juiste paar ski’s.

Poederski’s hebben een ruim scala aan breedte van boven de 100 mm onder de voet, zodat je kan zweven over de sneeuw of cruisen door de ‘crud’ en verspoorde sneeuw. Al deze SWAG - stuff we all like to get' heeft een bepaalde hoeveelheid rocker die het gedrag beïnvloedt. Sommige modellen zijn speels en surfy, terwijl anderen hard werk zijn en als een tank aanvoelen. Ongeacht het karakter bevat de samenstelling van al deze materialen technologieën ontworpen om de ski lichter te maken en een soepelere flex te geven. 

Fantasie of werkelijkheid? Skigebied of backcountry? Er zijn veel vette poederski’s van hoogstaande kwaliteit op de markt te verkrijgen.

Om erachter te komen welke ski in dit spectrum het best bij jou past, check dan onze skitest Powder ski’s dames 2016/2017. Voor specificaties en review klik op de naam of afbeelding.