Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Privacybeleid
Ok

Weerbericht: de laatste winterprik?

14e april 2017 | Skiinfo

Montgenevre - ©Montgenevre/Facebook

Montgenevre

Copyright: Montgenevre/Facebook

April doet wat het wil. Waren vorige weken nog bijzonder warm en verkleinde het sneeuwdek zienderogen, lijkt het erop dat er nu nog even een verse winterprik zit aan te komen. Toch loopt het wintersportseizoen 2016/2017 langzaam maar zeker ten einde. Veel skigebieden gaan hun laatste weken in of draaien niet langer op volle toeren. Wil je zeker zijn dat jouw skigebied nog geopend is, check dan het overzicht van de seizoenseindes in de skigebieden. De lijst wordt bijna dagelijks up-to-date gehouden en is zeker en vast een waardevolle informatiebron. 

In ons gedetailleerde wekelijkse weerbericht van 14 april leer je meer over de huidige situatie in de skigebieden, de sneeuwhoogte en de weersvooruitzichten voor het komende weekend.

Oostenrijk

De afgelopen 72 uur viel er in grote delen van Oostenrijk nog verse sneeuw. Koploper hierbij was Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en Weißsee Gletscherwelt waar nog ongeveer 15 centimeter viel. Ook op Kitzsteinhorn in Kaprun, de Kaunertal-gletsjer en Diedamskopf in Vorarlberg werd 10 centimeter sneeuw gemeld. 

De skigebieden zitten echter in hun eindspurt. De meeste liften draaien nog tot en met Pasen maar dan sluiten veel skigebieden de deuren.

Alle sneeuwhoogtes in Oostenrijk lees je hier.

Zwitserland

Ook in Zwitserland kon een aantal regio's de afgelopen dagen nog verse sneeuw rapporteren. Zo viel er op 6 april nog twaalf centimeter sneeuw in het skigebied Mürren-Schilthorn in Berner Oberland, vijf centimeter in Samnaun in Graubünden en twee centimeter in Lötschental in Valais. Kijk je nog wat verder terug naar begin april dan merken we zelfs veertig centimeter voor Zermatt en achttien centimeter voor Flims Laax Falera.

Alles samen zijn nog zestig skigebieden in Zwitserland geopend en dat zal zeker zo blijven tijdens het Paasweekend. In Flims Laax Falera gelden overigens goedkopere tarieven voor de liftpassen. In Davos Klosters blijven de liften operationeel tot 23 april. Daar bedraagt de sneeuwhoogte 144 centimeter en is nog 80 kilometer pistes geopend.

Alle sneeuwhoogtes in Zwitserland lees je hier.

Frankrijk

Momenteel heerst er in Frankrijk mooi weer, of toch alleszins zonniger dan noordelijk van de alpenhoofdkam. Geen sneeuw de afgelopen dagen, maar de eerste week van april was toch behoorlijk sneeuwrijk in Frankrijk. In Bonneval sur Arc viel nog een meter verse sneeuw en in sommige delen van de Pyreneën en in Isoal kwam nog een halve meter naar beneden gedwarreld. 

Alle sneeuwhoogtes uit Frankrijk lees je hier.

Italië

Een gelijkaardig beeld in Italië waar het op twee en drie april in een aantal skigebieden nog hevig sneeuwde, vooral in de Piemonte en de Aosta-vallei. In Bardonecchia rapporteerde men nog zestig centimeter sneeuw, in Prali veertig. In Italië zijn nog steeds ongeveer honderd skigebieden geopend.

Alle sneeuwhoogtes uit Italië lees je hier.

Fotogalerij

Alles weergeven

Weersverwachting

Het wordt gewoon terug winter. Het is geleden van januari dat het zo koud was in de Alpen. Een nieuw front bereikt de noordalpen en dat zal lokaal voor dikke pakken verse sneeuw zorgen. Met name de Oostenrijkse gebieden zouden wel eens meer dan een meter verse sneeuw kunnen krijgen, net als het Zwitserse Engelberg overigens. Vanaf maandag neemt de sneeuwgrens eveneens een duik wat maakt dat het wel eens tot in de dalen zou kunnen sneeuwen. Voor Frankrijk en Italië is het voorlopig nog even afwachten. Die blijven in de wachtkamer maar prognoses duiden erop dat mid volgende week ook daar verse sneeuw zou kunnen vallen.

Alle skigebieden met een exacte voorspelling vind je hier: Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië.

 

Indrukken vanop de sociale media

Lech Zürs, 06.04.

Hauser Kaibling, 05.04.

Hintertux-gletsjer 05.04.


Ischgl Idalp, 07.04.

 

 

 

Advertentie

Advertentie

Haal meer uit Skiinfo!

Bekijk de actuele sneeuwhoogte, webcambeelden en weersverwachting van je favoriete skigebied. Speciale acties op verblijf en skipas, zeker even bekijken voor je skivakantie!

Advertentie