Neen, geen visvangst of sushi, wel een van de meest opvallende trends in de snowboardwereld, de fish-snowboards. Kort of lang, swallowtail of mountain twin, fish komt in alle kleuren en maten. Fabrikanten die het ernstig menen, gunnen hun klanten een heel assortiment aan poederwapens. Designers en experts hebben afgelopen zomer flink aan de tekentafel gewerkt en presenteren op Ispo 2016 hun nieuwste creaties. 

De snowboard-industrie lijkt zich terdege bewust van de huidige situatie en het gebrek aan sneeuw. De zintuigen worden op scherp gesteld en meer dan ooit afgestemd op de behoeften van de klant

De differentiatie in de snowboardmarkt richt zich steeds meer op de individuele behoeften en eisen van de snowboarders. Er komen steeds meer vormen en modellen, zowel voor beginners als professionals, zowel voor dames als heren. Asymmetrische boards met verschillende lengtes lijkt eveneens aan een revival toe. Net als carving overigens, specifieke funboards waar je erg scherpe bochten mee maakt, zijn helemaal terug in.

Wij gingen op speurtocht doorheen de snowboardhallen op Ispo en ontdekten afwijkende vormen, prachtige designs en ecologisch verantwoorde concepten in de snowboardwereld.

Surf je mee?