Op 3200 meter is er een sneeuwlaag van 180 cm, met momenteel een tiental skipistes geopend als ook het fantastische funpark met halfpipe. Tignes zal komend weekend openen en Val d´Isere het weekend daarna. Alle drie de skigebieden blijven open tot eind juli, tenminste als de condities het toelaten.

In Zwitserland is alleen Zermtt geopend, waar nu de hoogste liften van Europa geopend zijn op de Mountain Paradise Gletsjer (tot 3899m). Lange rode en blauwe pistes zijn open tot de Trockner Steg. Het nieuwe bij positieve temperaturen sneeuw producerende IDE Sneeuwproductie systeem  een zomerse verbinding met het dalstation verzorgd. Het geopende ´verticale´terrein in Zermatt blijft daarmee groter dan elk van de skigebieden op het zuidelijk halfrond.

Drie gletsjer skigebieden in Scandinavië zijn geopend. Met enkele centimeters verse sneeuw erbij bereikt Stryn bijna een sneeuwlaag van 2 meter. Folgefonn meldt echter de dikste sneeuwlaag met 450 cm. Galdhoppigen, het derde gletsjer skigebied heeft 150 cm sneeuw liggen.