Het Zwitserse Saas Fee is een van de twee skigebieden die deze week verse sneeuw meldden, zo´n 4 centimeter. Momenteel zijn er vier pistes, het funpark en de halfpipe geopend bij een sneeuwlaag van 180 cm. Het andere Zwitserse gletsjerskigebied is natuurlijk Zermatt, 365 dagen per jaar geopend, met de hoogste liften en pistes in Europa. Bij een sneeuwlaag van 110 cm zijn er diverse pistes geopend.

Oostenrijk biedt dan weer de meeste pistekilometers op de vier geopende gletsjers Kitzsteinhorn, Dachstein, Tux en Molltal.  De Kitzsteinhorn organiseert komend weekend de jaarlijkse ´Snow Climb´. Deze mountainbikerace gaat over een bijna 2 meter dikke sneeuwlaag. Evenveel sneeuw in Tux, waar 7 liften en 23 pistekilometers op de wintersporters wachten.

En in Italië zijn drie skigebieden open, Cervinia, dat het zomerskiën met Zermatt deelt, maar ook Passo Stelvio en Val Senales. Elk met een sneeuwlaag tussen de 1 en 2 meter.

Twee gletsjer skigebieden blijven in Frankrijk operationeel. Les 2 Alpes en Tignes, sluiten pas eind augustus. Voor Tignes betekent dit een sluiting van slechts enkele weken, voordat heropend wordt in midden september tot in mei´10. Momenteel wordt een sneeuwlaag van 180 cm gemeld, tegen 30 cm in Les 2 Alpes. Les 2 Alpes ontving afgelopen zondag wel nog 5 cm verse sneeuw.

De Stryn gletsjer in Noorwegen is weer gesloten. Hier zijn nu nog twee gletsjer skigebieden operationeel, Folgefonn en Galdhoppigen. Folgenfonn heeft met drie meter de meeste sneeuw. Beide skigebieden zullen tot begin november geopend blijven. In dezelfde periode beginnen de grotere Scandinavische skigebieden (in deze noorderlijke gebieden) alweer aan hun lange winterseizoen.

Continenten waar geskied kan worden: 4
Landen met geopende skipistes: 12
Geopend aantal skigebieden wereldwijd ca.:  79