Een vakantieparadijs is Karinthië met meer dan 200 meren ook voor schaatsers, ijsgolf etc. Bijzonder populair is ook de Weissensee, met 6,5 m2 het grootste geprepareerde ijsoppervlak van Europa. Hier vindt ieder jaar de alternatieve Elfstedentocht plaats, waar meer dan 5000 schaatsers aan deelnemen met als doel ’s werelds beste marathonschaatser te worden.

Legendarisch is ook het internationale ijsgolftoernooi, waar een dichtgevroren meer in een golfbaan wordt veranderd. In plaats van ‘Greens’ wordt er hier met ‘Whites’ gespeeld. Daarnaast zijn er volop activiteiten op het ijs, zoals ijsvissen, ijssurfen, tennis, mountainbike en natuurlijk ijshockey.

Pret en adrenaline kan in Karinthië niet alleen op  het horizontale ijs beleefd worden, ook op het vertikale ijs! Waaghalzen kunnen ijsklimmen en uitgerust met steigijzers en pickel, onder begeleiding van een professionele ijsklimmer, dichtgevroren watervallen beklimmen. Ijsklimmen kan zowel  in natuurlijke klimgebieden, maar ook i speciaal gezekerde ijsklimbegbieden (klettergarten).
 
Meer informatie op de website van Karinthië Toerisme