Wat is een winter zonder sauna en warm thermaal mineraalwater? Zeker geen winter in Karinthië. Want hier nodigen de thermen en talrijke wellness- en kuurbaden in de hotels u uit om te baden en heerlijk te ontspannen. Ontspannen bij een sauna met dennengeur, een massage of een hooibad.. of in de authenthieke sfeer van het Römerbad in Bad Kleinkirchheim.

Bijzondere highlights zijn de twee Heilklimastollen (rustruimtes in het binnenste van de berg) in Bad Bleiberg en de zwemmende sauna aan de Pressegger See – hier kunt u de saunagang direct afsluiten met een sprong in het meer, het blijft een unieke beleving. Wie het liever niet te kordaat aan pakt ontspant in een van de verwarmde baden in Hotel Hochschober op de Turracher Höhe of in Hotel Koller aan de Millstätter See.

Karinthië biedt alles wat u van een wintervakantie verwacht – en veel dat u niet verwacht. Wat dacht u bijvoorbeeld van een seminar sokken haken tijdens een boerderijvakantie? Of „Bauernlifting“ – in een reinigend bad van magere melk, die de huid uiterst soepel maakt.

Genieten gaat door de maag
Hoe ziet een wintervakantie er uit zonder de innerlijke mens te sterken? Dat Karinthië aan de zuidkant van de Alpen ligt merkt men al meteen in de keuken. De heel typische Alpen-Adriatische keuken pakt uit met een heerlijke ingrediënten van Oostenrijkse bodem in combinatie met de lichte mediterane keuken van de zuidelijke buurman. Zo komt hier de ‘ravioli’ als gevulde ‘kaaspasta’ op tafel.

Meer informatie over Karinthië op de website van Karinthië Toerisme.