Bij de familie Janssen uit Amsterdam werd in het najaar al de traditionele wintersportvakantie geboekt. Maar enkele dagen geleden sloeg het noodlot toe. Het gebeurde vorige week donderdag, moeder Janssen maakte een uitschuiver tijdens het schaatsen op de Keizersgracht, en kwam ten val met een knieblessure als gevolg.

Volgens dokter Pieters, valt het wel mee: „lichte beweging ja, maar skiën is niet mogelijk,“ aldus de dokter. Wat nu? Slechte timing in huize Janssen. „Papa, ik heb me zo verheugd op deze vakantie“, jammeren de tieners Niels en Elke. Moeder Janssen nam toen de beslissing om toch op vakantie te gaan. Skiën staat centraal, maar ikzelf zie het Kleinwalsertal als mijn persoonlijk ‚rehabilitatie dal‘. Altijd heerlijk genieten en ontspannen.

De Walser bieden heerlijke wandelwegen rond de dorpen en veel autovrije dalen, waar het lopen het herstelproces optimaal ondersteunt. En in de namiddag treffen we ons - beim Schneemann-Treff voor een Glühwein. Jullie komen vanaf de Kanzelwand of van de Horn en ik kom uit het Schwarzwassertal. Met spikes onder de wandelstokken look ik veilig en eenvoudig door het besneeuwde sprookjeslandschap. „Ik verheug me hier echt al op!“

Bewegingstherapie en physiotherapie kan ik ter plaatsen boeken, zwemmen en gymnastiek kann ik zelf. „Geen zorgen,“aldus Janssen. Natuurlijk met maten.
 
Vader Janssen, de kinderen en moeder stralen als nooit te voren. „Kinderen, pak jullie koffers. Overmorgen gaat het ‚los‘ in het Kleinwalsertal!“
 
Kleinwalsertal, neem even uw tijd voor lichaam en geest!

Bezoek voor meer informatie de website van Kleinwalsertal Tourismus