Het demonstratie-skiteam Cool Movements neemt in mei voor het eerst deel aan de Nederlandse Kampioenschappen Synchro Challenge in Val Thorens. Voordat het zover is, geeft het team op 22 april een spectaculaire voorproef van zijn kunsten in SnowWorld Landgraaf.

NK Val Thorens
Cool Movements Demoteam laat zien dat samen skiën nog veel leuker is dan alleen. De sporters vergelijken het zelf met synchroon zwemmen, maar dan op de ski's. In mei doet het Limburgse demonstratie skiteam voor het eerst mee aan de Nederlandse Kampioenschappen Synchro Challenge in Val Thorens (Frankrijk). Bij deze wedstrijd voor skiërs en snowboarders wordt gestreden om het team dat het beste kan demo skiën en/of boarden. Beoordeeld wordt op synchroniciteit, techniek, choreografie en originaliteit.

SHOW ON SNOW Landgraaf
Voordat Cool Movements Demoteam de pistes in Val Thorens onveilig maakt, geeft het team op zondag 22 april om 18 uur een primeur in SnowWorld Landgraaf. Tijdens de spectaculaire SHOW ON SNOW met het thema 'Around the World' zijn de meest geweldige demonstraties te bewonderen. Deze worden afgewisseld door salto's en andere trucs van de skiërs van Freestyle Holland en door dansacts van Studio Hellenbrand. Het publiek mag de geweldige show met spetterende muzikale, licht- en vuurwerkeffecten gratis vanaf de piste bekijken. Denk hierbij aan warme kleding en schoenen, op de piste is het maar liefst rond de -8 graden. Geniet van skiërs die door elkaar heen, op één been en onder elkaar door de piste af suizen!

Zelf demonstratie skiën
Voorafgaand aan de show geeft het team proeflessen in demonstratie skiën en freestyle skiën. Jong en oud kan ervaren hoe het is om synchroon de piste af te skiën en stoere tricks te maken in het funpark. Voor meer informatie over SHOW ON SNOW en de proeflessen: www.coolmovements.nl/showonsnow