Beeld je in, een gemiddelde dag. Als je vereiste is om op die dag sneller te skiën, te carven, te knallen door terrein met verschillende sneeuwcondities van afdalingen voor gevorderde tot cattracks, on- en offpiste, ribfluweel afdalingen of heerlijke poeder, zoek dan niet verder dan deze veelzijdige categorie.

Ski’s in de Freeride-categorie voor vrouwen hebben een zware taak. Ze moeten plezant zijn om mee te spelen op de pistes en genoeg lef hebben om de backcountry te veroveren. Net als bij andere smallere ski’s is er een algemene trend in de richting van lichtgewicht ski-constructies en dunnere profielen. Skifabrikanten hebben gekeken naar andere industrieën en sporten voor sterkere materialen met als doel een lager gewicht zonder in te boeten aan prestaties of torsiestijfheid. Ski’s in deze categorie hebben een bepaalde hoeveelheid aan rocker voor het drijfvermogen en wendbaarheid. De breedte onder de voet varieert tussen de 93 mm en 100 mm.

 Als je je ski repertoire wil verhogen tot het off-piste skiën of je bent op zoek naar een nieuw paar ski’s die passen bij je nieuwe bindingen, boots en kledij bekijk dan onze freeride ski's voor dames, 2016/2017.

Klik op de foto of naam van de ski om zo de nodige info te krijgen van elke ski die wij hebben getest.