Het is vanzelfsprekend, allmountain ski's zijn ontworpen voor diverse sneeuwcondities en variabel terrein, terug te vinden op de hele berg. Misschien minder evident is dat zoals vrouwen houden van diverse kleding en accessoires, verschillende ski's ook diverse eigenschappen hebben. Ski's in deze categorie hebben een breedte in verschillende maten - tussen 82 en 98 mm - maar de meerderheid kiest voor 90 mm of lager. De smallere ski's hebben een kortere radius, ideaal om te carven over de ribfluweel pistes terwijl de bredere zijn ontworpen om te skiën in verspoorde, zachte sneeuw en om makkelijk te draaien. Allmountain ski's hebben de typische sandwich zijwand constructie met een vollen houten kern en een combinatie van camber en rocker, met een gewichtsreduceerende technolgie in de tip. De gewichtsbesparende trend zet zich ook dit seizoen verder, de meeste allmountain modellen hebben lichtere kernmaterialen zonder te moeten inboeten voor de prestaties. De meeste modellen worden verkocht zonder bindingen, met een compatibele aanbeveling welke binding je best kan gebruiken op welke ski. 

Als je op zoek bent naar een ski met diverse mogelijkheden, bekijk dan de dames – allmountain ski 2016/2017 gids hieronder.

Klik op de naam of afbeelding van de ski's voor verdere specificaties, beoordelingen en commentaren bij elke ski die we hebben getest.