Je kan elke dag met een sportauto rijden, maar je zal beperkt blijven tot degelijke wegcondities. Allmountain-ski’s behoren tot de sportieve top, zijn ontworpen voor nauwkeurigheid en hebben de prestaties van een carveski, maar met dat verschil dat deze een veel grotere variëteit van terrein aankunnen. De radius varieert in deze categorie, maar de ski’s zijn perfect handelbaar op de piste, maar ook buckels en offpiste poeder is geen probleem.

Allmountain-ski’s hebben een breedte tussen de 84 mm en 95 mm, maar de meerderheid heeft maar 90 mm onder de voet, of zelfs minder. Sommige modellen hebben een race-skiconstructie, andere hebben dan weer een freeride shape-constructie. De technologie volgt de huidige trend door het combineren van een lichtgewicht constructie van titanium met een houten kern. De meeste modellen hebben een hoeveelheid rocker in tip en tail, ontworpen om wendbaarheid en drijfvermogen te vergroten.

Als je er van houdt met een sportauto te racen en tegelijkertijd op zoek bent naar veelzijdigheid, vergelijk dan de laatste nieuwe Allmountain ski's 2016-2017 met de handleiding hieronder.

Klik op de foto of naam van de ski’s om zo de nodige informatie te krijgen van elke ski die wij hebben uitgetest.