In samenwerking met het Italiaanse Sciare-magazine hebben we voor 2016 47 skischoenen getest. Welke modellen ons meest konden overtuigen lees je in de skischoenen test 2016. 

Verschillende categorieën

Skiboots zijn heel complexe en technologisch erg hoogwaardige producten die moeten weerstaan aan enorme krachten en omgevingsinvloeden. Tegenwoordig kunnen binnen- en buitenschaal met de hulp van verschillende werkwijzen perfect aan je voeten worden aangepast. Belangrijk aan skischoenen is niet enkel het gedrag tijdens het skiën, maar ook comfort, pasvorm, aansluiten rond scheenbeen en hiel, mogelijkheden om mee te wandelen/hiken en de instelmogelijkheden van gespen en sluitingen zijn van belang.

De skischoenen werden zowel op vlak van wandelen als op vlak van skiën beoordeeld. Het resultaat zijn erg uitgebreide reports per skischoen. Wat zijn de beste skischoenen? Alles in onze skischoenentest 2016.

Lees er ook het artikel omtrent de perfecte skischoen op na. Daarin kom je weten wat een skischoen nu eigenlijk is en waarop te letten bij aankoop: De perfecte skischoen.