De allmountain-ski is en blijft nog steeds de meest populaire skicategorie en dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Het gros van de wintersporter brengt zijn tijd door op de piste, maar overweegt zo nu en dan een uitstapje naast de piste. En dat is nu eenmaal perfect mogelijk met de allmountain-ski. Het zijn veelzijdige ski's waar je constant pret aan beleefd. Het zijn ski's die goed presteren in zowat alle omstandigheden. De allmountain-ski is eenvoudig te rijden en sturen, blijft stabiel, toegankelijk en dynamisch en heeft tevens nog redelijk wat drijfvermogen in de poedersneeuw. Onder de binding krijg je net genoeg breedte om door poeder te gaan zonder dat het op de piste lastig draaien wordt. 

Een paar jaar geleden waren er helemaal nog geen specifieke ski's voor dames. Dat is tegenwoordig wel anders, zowat elke fabrikant heeft een uitgebreid aanbod damesski's in het gamma. En neen, het is niet enkel optisch dat deze ski's zich onderscheiden van de herenmodellen, ook de constructie, lengte en sidecut is specifiek voorzien op de behoeften van dames. De meeste damesski's leggen de focus meer op een laag gewicht en een hoge draaivriendelijkheid. De meeste damesbenen zijn nu eenmaal niet zo sterk als die van de heren. Uiteraard mag de ski niet al te slap worden, ook de betere skiesters willen wel eens flink gas geven.

In samenwerking met de experts van het Italiaanse Sciare-magazine hebben wij elf modellen op de testbank gelegd. Naast de prestaties op de piste hebben we ook het drijfvermogen en de stabiliteit op hoge snelheid nagegaan. De punten in de algemene indruk weerspiegelen het gemiddelde van de opnieuw toegekende punten. Verder krijg je alle informatie over de bouw van de ski, gegevens en feiten zoals lengte en sidecut en de prijs.

Inklikken en wegrijden ...